Poslední diskuse
Chat
Doporučujeme



Feederový terč


 Přibližně dva roky zpátky jsem se snažil řešit tento problém. Sedíte u vody, nepříjemně fouká a vy se snažíte mezi vlnami a listy u břehu na feederové špičce rozpoznat záběr. Špička splývá s pozadím a pohybující se vlny tvoří optický klam záběru.  Nehledě na funkci klidného pozadí za špičkou, stává se feederový terč neodloučitelným pomocníkem při chytání ryb v noci. Stačí na něj pouze nasměrovat svítilnu a špička je vidět jako ve dne.

 Marně jsem hledal na internetu nějaký návod jak si vyrobit terč. Nyní mám možnost zveřejnit výrobu terče, ke kterému jsem se za tu dobu dopitlal.

Materiál a postup:

Jako materiál pro výrobu terče jsem použil kus umakartové desky ze staré kuchyňské linky, vhodný materiál by také byla deska z odlehčeného PVC (pevná a lehká). Rozměry, barva a vzor jsou pouze na vás, já použil rozměry 25x15 se zaoblenýmy rohy. Pokud chcete mít na teřči nějaký vzor (vodící čáry, kruhy, elipsy,...) doporučuji je kreslit emailovým fixem, ten na slunci nevyšisuje ani se nesmyje.

 Jako opora pro terč nejlépe poslouží obyčejná rybářská vidlička, pouze z ní odeberete plastovou kolébku pro prut. Samozřejmě však stačí i jakákoliv jiná tyč vhodných rozměrů.

 K uchycení terče jsem použil speciální úchyty z dveří auta (v něm sloužily jako držáky pro táhla kliky na otevírání dveří), stejně tak ale dobře postačí i jakákoliv jiná uchycovací soustava, každý by jistě přišel hned na několik možností jak terč přichytit.

Typ:

 Dobrá rada jak se uvody pobavit - koledoucím a udiveným rybářům (jistě se tací najdou, potkávám je pořád)  stačí tvrdit, že z odvrácené strany (směrem do rybníka) je napsán "Zákaz rybolovu". Nemalé procento z nich se chce samozřejmě ujistit, že máte pravdu. Tato parodie zpravidla končívá zklouznutím do vody a úsměvem na tváři. 

Závěrem přeji hodně proměněných záběrů za nevlídného počasí.

Průměrná známka: 2,43

Komentář ke článku (0)