Pařený rohlík
28.7.2009 Návody, typy a triky, Trvalý odkaz
Určitě tušíte, o co jde. Jde o to, že v horkém létě si jdete sednout k vodě mezi partu starých rybárů, kteří míchají všelijaký ty těstíčka, mají třicet druhů boilies, nemůžou se dočkat záběru a vy vytáhnete z kapsy zmáčklý rohlík, napíchnete jej na háček, a pak se začnou dít věci... Sice na mě většinou koukají jako na blázna, protože záběry sice jsou, ale má úspěšnost lovu se pohybuje v reálných procentech (tedy i v záporných XD ), ale jde prostě jen o to, že to funguje.
Tak tedy postup ala Bob:
- Základem jsou čerstvé rohlíky (doma vám většinou budou cpát včerejší, ale vy nesmíte ustoupit, závisí na tom váš dnešní lov).
- V případě, že jste doma, připravíte je na způsob kynutých knedlíků, to znamená, že potřebujete hrnec a pařáček, na dno nalejete vodu a pak necháte rohlíky 20minut nejlépe 30minut v parní lázni. / Jestliže jste na intru a nemáte výše uvedené předměty musí vám stačit propláchnout rohlík pod vodou, zabalit do igelitového pytlíku a dát cca na 5minut do mikrovlnky.
- Posledním krokem je lisování. Tlouška záleší jen na vás, ale nepřežente to s tenkostí, rohlík musí ve vodě postupně bobtnat, tak mu dejte šanci. Ideální je, když mezi kuchyňská prkénka dáte např. pastelky nebo fix, pak máte zaručenou rovnoměrnou tloušťku. Dále jsou různé teorie o tom, jak rohlík dochutit, např. pudinkem, všelijakýma dipama atd., ale má to asi stejný efekt jako ropná skvrna na moři.
Takže nezbývá než popřát "Lovu zdar".
Průměrná známka: 1,83