Poslední diskuse
Chat
Doporučujeme



Pařený rohlík



 Určitě tušíte, o co jde. Jde o to, že v horkém létě si jdete sednout k vodě mezi partu starých rybárů, kteří míchají všelijaký ty těstíčka,  mají třicet druhů boilies, nemůžou se dočkat záběru a vy vytáhnete z kapsy zmáčklý rohlík, napíchnete jej na háček, a pak se začnou dít věci... Sice na mě většinou koukají jako na blázna, protože záběry sice jsou, ale má úspěšnost lovu se pohybuje v reálných procentech (tedy i v záporných XD ), ale jde prostě jen o to, že to funguje.

Tak tedy postup ala Bob:

  1. Základem jsou čerstvé rohlíky (doma vám většinou budou cpát včerejší, ale vy nesmíte ustoupit, závisí na tom váš dnešní lov).
  2. V případě, že jste doma, připravíte je na způsob kynutých knedlíků, to znamená, že potřebujete hrnec a pařáček, na dno nalejete vodu a pak necháte rohlíky 20minut nejlépe 30minut v parní lázni. / Jestliže jste na intru a nemáte výše uvedené předměty musí vám stačit propláchnout rohlík pod vodou, zabalit do igelitového pytlíku a dát cca na 5minut do mikrovlnky.
  3. Posledním krokem je lisování. Tlouška záleší jen na vás, ale nepřežente to s tenkostí, rohlík musí ve vodě postupně bobtnat, tak mu dejte šanci. Ideální je, když mezi kuchyňská prkénka dáte např. pastelky  nebo fix, pak máte zaručenou rovnoměrnou tloušťku. Dále jsou různé teorie o tom, jak rohlík dochutit, např. pudinkem, všelijakýma dipama atd., ale má to asi stejný efekt jako ropná skvrna na moři.

Takže nezbývá než popřát "Lovu zdar".

 

Průměrná známka: 1,83

Komentář ke článku (0)

Nástrahy, návnady a návody

Jak už název rubriky napovídá, půjde o vyvařování, kombinování směsí a vyrábění všeho možného jen proto, aby nám ta ryba skočila na špek.

Ze stromů na zem

Tuto rubriku jsem založil proto, aby nebyli zapomenuty naše legendární zážitky (dnes už historky) z vody. Možná se vám pak také připomenou i ty vaše (pokud ovšem jediní čtenáři nebudou autoři blogu XD )

Rybník Brůdek

 Pro někoho je tento revír jen obyčejný vesnický rybník jakých po republice najdete stovky, pro nás dva však znamená doslova "svatyni". Sem jsme prvně vyrazili na ryby, tady jme se postupně zdokonalovali, sestupovali z větví na zem a zažili ty nejkrásnější chvíle na rybách.

Ale teď neco konkrétnějšího k revíru:

  • Rybník zaujímá cca O,25ha vodní plochy.
  • Průměrná hloubka činí 0,5-1,8metru.
  • Dno tvoří převážně bahenní substrát.
  • Voda je kalná, viditelnost cirka do 10cm.
  • Teplotu vody značně ovlivňuje počasí díky malé hloubce rybníka.

Druhy ryb:

  • Z ušlechtilých jsou to tyto druhy - Kapr, amur, štika, candát.
  • Epické ryby - Bolen, úhoř, cejn (jsou to ryby které zde mají zastoupení jen v málo kusech a měli by se zpátky pouštět)
  • Rybí droboť - Okoun, plotice, lín, karas, ouklej, slunka

 

Průměrná známka: 1,50

Kukuřičný den

 

Další z povedených lovů původně jsme šli na amury. Jak jsme dopadli vidíte na fotkách

Komentář ke článku (0)